måndag 21 december 2009

Elevrådet gästbloggar


För att fortsätta på den utstakade vägen skulle jag vilja berätta för er om den händelserika höstterminen som vi på gymnasiet har haft. Det hela började dock redan i våras, då vi på gymnasiet valde ett nytt elevråd. Jag fick, tillsammans med 4 stycken andra, chansen att ta mig an något som vi nog aldrig anat skulle vara så tidskrävande, men samtidigt roligt. Vi fem Victor, Cajsa, Anna, Axel och jag, skulle forma den nya elevrådsstyrelsen och det var vår uppgift att i fortsättningen främja elevverksamheten på skolan.

När höstterminen startade samlades vi till vårt första möte och det slog oss väldigt snabbt att vi hade högtflygande planer och tankar för hur vi ville att det skulle vara för skolans elever. Det första vi tog oss an var att anordna insparkslekar för de nya ettorna, och detta var något som både gav mersmak och hopp inför framtiden. Lekarna som vi utsatte ettorna för blandade samarbetsövningar med skitgöra, bokstavligt talat. Vi lät dem bland annat leka med kaffepaketet Arne och därefter genomföra en hinderbana, hopbundna tre och tre.

Under denna termin har en stor del av vårt arbete gått ut på att välkomna våra nya elever och få dem att komma in den så omtalade Bladinsandan. Därför har många av våra anordnade aktiviteter riktats just mot ettorna. Förutom insparken bestämde vi oss för att anordna en välkomstmiddag för de nya eleverna. Därför fick vi, av skolan, låna Rönneholmsgården en kväll i september. Till denna tillställning lät vi skolans kostchef Ulrika Eichler tillaga en mycket välsmakande medelhavsbuffe. Kvällen bestod, förutom god mat och gott sällskap, även av musikunderhållning utav vårt alldeles egenkomponerade husband. Det kändes verkligen som att det var en givande kväll, och vi fick verkligen mycket god respons av eleverna. På middagen tillkännagavs även vilka två representanter som ettorna röstat fram till elevrådsstyrelsen. Vi sittande i elevrådsstyrelsen välkomnade Claudio och Amanda till gemenskapen och såg framemot det kommande arbetet med dessa.

Förutom de aktiviteter och tillställningar som vi anordnat på skolan var vi i elevrådsstyrelsen även ansvariga för försäljningen av skolkläder. Genom detta arbete lärde vi oss enormt mycket om dåliga affärsknep och säljare som bara försökte lura pengarna av oss. I slutändan kom vi dock fram till ett bra avtal och vi väntar nu spänt på att skolkläderna ska anlända till skolan.

Vi i elevrådet vill blicka tillbaka på terminen med kritiska ögon och vi tar med oss mycket av det vi gjort till framtiden. Vår förhoppning och önskan är att vi till nästa termin kan komma fram till aktiviteter som hela skolan kan känna sig delaktiga i. Vi hoppas även att fler elever på skolan ska få upp ögonen för elevverksamheten och vilja engagera sig i arbetet. Vi blickar med förväntan fram emot nästa termin och hoppas kunna fortsätta främja situationen för skolans elever.

/Erik Ising, led. Elevrådsstyrelsen

Inga kommentarer: